MYTEKBrooklyn - Silver - MintMYTEK Brooklyn - Silver - Mint PLEASE READ!Selling this for a friend, because he sent it to me for diagnosis; as we both have the same set-up: Auralic Aries Mini, to this Mytek Brooklyn.He felt it was "malfunctioning", based on some unusual...803.00

MYTEK Brooklyn - Silver - Mint PLEASE READ!

Listing ID: lis7d18d Auction 
 Listed  · 549 Views

Time Left: 2 Days


Current Bid: $803.00

Retail Price: $2,000.00

17 bids

Place Bid
Payment methodsVisa-cardMastercard-cardAmex-cardDisc-cardPaypal-card
Ships fromEden, MD, 21822
Ships toUnited States
Package dimensionsunspecified
Shipping carriersUSPS or FedEx
Shipping costSpecified after purchase
Original accessoriesRemote Control, Box, Manual
Agon-miniAverage Research Pricing
Amended on

Some more light reading

Amended on

GET STEREOPHILE?? Brooklyn review, in latest edition.

Amended on

NOTE: In my desire, to COMPLETELY describe...what is and is not "operational" on the unit; I forgot to mention: WHY my friend is selling. Why is HE, not sending it back for repair?

He had a Devialet, before getting the seps bug again; and has decided, he cannot live...without the new 440 Pro, lol. So...he no longer needs this DAC.

Selling this for a friend, because he sent it to me for diagnosis; as we both have the same set-up: Auralic Aries Mini, to this Mytek Brooklyn.

He felt it was "malfunctioning", based on some unusual output...and wanted me to insert it into my system, and see if I could get to the bottom of it (I am in IT, and Hardware troubleshooting is routine for me).

First thing I did, was update his VERY outdated firmware; he was on 2.07, where the latest is 2.21. Once I did that, and put it in my sounded fine; great of course, just like mine.

However...then I noticed; not "unusual" output; but no output at all, after running in the system for about an hour. I could tell, the DAC was still getting a signal...because I could see the input meters functioning; but no output to pre-amp.

After fiddling...I am 99.99% positive; I have isolated the issue. It seems...that after a certain amount of time (1st time, it was ~1, almost ~4; so it's likely due to the unit heating up); the MQA malfunctions.

There is no output, with the MQA enabled; but as soon as you disable it...everything is fine and perfect again. With the MQA disabled, I have run the DAC ALL DAY, without loss of output signal. (I have have tested, with USB and coax s/pdif inputs; same issue with both. Can't speak for TOSlink).

Now...there's a chance; this issue, might get fixed down the road...with a firmware upgrade. But of course, no guarantees; as the issue might be hardware related. And you won't be able to get it repaired, under warranty anyway; because as the second owner...warranty does not transfer.

So...why buy this DAC? Well...if you don't know, what MQA is; don't care what MQA is...don't plan, on ever caring what MQA You get a great DAC, at whatever fraction of the price...the auction terminates at. Or...chances are, you could get it repaired; and even that, plus the cost of the DAC...still leave you in the black! ( might always try raising hell with Mytek, and seeing if that gets you anywhere. You know...the squeaky-wheel-getting-the-grease approach ;)

Other than that...not much more, to say about the performance of the Brooklyn. Reviews proclaim it to be, as good or the its price-point and above. I've owned a LOT of DACs; and I can't disagree.

If you have any specific questions, I'll let you ask them in PM. S&H and any payment fees, are NOT included in the final auction price.

No questions have been asked about this item.

Ask the seller a public question

You must log in to ask a question.

Return Policy
Return Window

This item is sold As-Is and cannot be returned.

Seller Information


Last 12 months

Member since March 2004